• Gegrild ‘Paling in het groen’ worstje van ‘Pulled’ paling. • Taartje van ‘Pulled’ paling, appel, tuinkers en crème fraîche met Antiboise van tomaat, kappertjes en zwarte olijven

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 12:53

Bakpaling/Pulled Paling

  • 1 kilo bakpaling

  • scheut olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 grof gesneden uien

  • 3 tak rozemarijn

  • ½ eetlepel grof Keltisch zeezout.

 

Bereiding

  1. doe een scheut olijfolie in de DO en bak de paling aan.

  2. Voeg de uien, knoflook en rozemarijn toe en zet deze ook even aan.

  3. Doe de deksel op de DO en laat het zachtjes garen in ongeveer 20 minuten.

  4. Als de paling gaar is, haal je het uit de pan en doe je ze in een bak om iets te laten afkoelen.

  5. Pluk (Pulled) vervolgens het gare palingvlees van de graat.

 

Paling “in het groen” worstje

  • 300 gram witvis

  • 200 gram rauwe garnalen

  • 3 eiwitten

  • 30 gram dille

  • 100 gram spinazie

  • 2 dl room

  • 500 gram Pulled Paling

  • Apollo kruiden melange voor vis

  • zout

  • Schapensnaren

 

Bereiding

  1. Maak een fijne farce van de de witvis, garnalen, eiwitten, dille en spinazie, door het fijn te draaien in de keukenmachine (magimix). Zorg wel dat de witvis en garnalen goed koud zijn (licht aan gevroren).

  2. Meng de farce met de koude Pulled paling.

  3. Roer de room er goed door

  4. breng op smaak met de Apollo kruidenmelange voor vis en voeg na smaak iets zout toe.

  5. Test de binding van de farce door een klein beetje te garen in een kokend heet water.

  6. Vul de stopmachine met de vis/paling farce

  7. Stop de schapensnaren met de farce, probeer hierbij een lange worst te maken welke je vervolgens met touwtje kunt afbinden tot kleine worstjes van 10 cm lengte.

  8. Wel de worstje in een pan water welke tegen de kook wordt aan gehouden.

  9. Als de worstjes gaar zijn, haal je ze uit de pan.

  10. Grill de worstjes nog even licht aan voor dat je het gerecht afmaakt.

 

Paling taartje

  • 400 gram Pulled bakpaling

  • 1 grote Jonagold appel in blokjes van 5 x 5 mm

  • 4 eetlepels crème fraîche

  • 1 bakje tuinkers

  • Nul529 kruidenzout

 

  1. meng de Pulled Paling, appelblokjes, crème fraîche en tuinkers door elkaar en breng het op smaak met iets kruidenzout.

 

Antiboise

  • 1 grote Tomaat aan blokjes 5 x 5 mm (zonder zaad en lijsten)

  • 30 gram kappertjes

  • 30 gram gehakte zwarte olijven

  • 1 dl olijfolie

  • Apollo Knoflookpeper

  • Apollo Himalaya grof zout

 

  1. meng de tomaatblokjes, kappertjes, zwarte olijven en olie door elkaar.

  2. Breng op smaak met de knoflookpeper en Himalaya zout

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.