Loempia gevuld met o.a. gegrilde Zoete aardappel, Gerookte Shiitake en 5 Spices

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 17:06

Ingrediënten:

  • 10 Loempia vellen
  • 200 gram Shiitake
  • 1 grote Zoete Aardappel
  • 1/2 bos fijn gesneden bosui
  • 20 gram gehakte verse gember
  • 1 teentje gehakte knoflook gehakt
  • 1 eetlepel Apollo 5 spices
  • 1 theelepel BBQ Team Nul529 kruidenzout
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Verwijder de steeltjes van de shiitake en rook de shiitake 5 á 10 minuten (niet te heet) in de BBQ, laat ze daarna afkoelen, snij ze vervolgens aan dunne reepjes en doe het in een grote mengkom
  • Schil de zoete aardappel en snij ze in plakken van 5 mm, grill ze snel om en om op de BBQ, laat ze vervolgens afkoelen, snij de aardappelen nu in reepjes en voeg het bij de shiitake
  • Voeg de bosui, verse gember, knoflook, kruidenzout en 5 spices toe en meng alles luchtig door!

Hoe rol je een loempia?

De meest traditionele manier om te vouwen wordt de ‘envelopmethode’ genoemd. Deze methode verdient je aandacht, maar is verder helemaal niet zo moeilijk. Na één keer oefenen snap je ‘m waarschijnlijk helemaal.

​Stap 1

Leg een loempiavelletje op een bord met één van de punten naar je toe. Verspreid de vulling horizontaal en net onder het midden over het velletje. Laat ongeveer 2 centimeter aan de linker- en rechterkant over. Met die hoekjes wordt straks gevouwen

​Stap 2

Vouw de onderste punt over de vulling. Druk het deeg een beetje aan.

​Stap 3

Vouw de linker punt naar het midden. Het linker puntje moet terechtkomen op de onderste punt die je in de vorige stap hebt gevouwen. Doe daarna hetzelfde met de rechterpunt en druk het deeg nogmaals een beetje aan.

Stap 4

Als het goed is snap je nu waarom dit de envelopmethode heet; kijk maar eens goed naar je loempiaatje. Het enige dat je nu hoeft te doen is de loempia naar de bovenste punt te rollen, eventjes aandrukken en je bent klaar. Deze ambachtelijk gevouwen loempia’s kunnen naar de laatste stap: het bakken.

         

​Loempia's bakken

Je kunt ze natuurlijk frituren, maar een meer ambachtelijke manier is ze te bakken in een wok op de BBQ. Schenk in zo’n grote pan ongeveer 2 cm zonnebloemolie. Wacht tot de olie goed heet is en bak daarin de loempiaatjes, kant voor kant, goudbruin. Grill op de BBQ de loempiaaatjes nog even om ze op kleur tebrengen en nog iets smaak van de BBQ mee te geven.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.