Buikspek van het Sallaands varken, afgelakt met een glacé van koffie, kardemom en pure chocolade met een crunch van geroosterde Pecan noten.

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 16:51

Ingrediënten:

  • 1 kilo Buikspek van het Sallaands varken (met zwoerd)
  • 20 gram Grof Zeezout (Keltisch)
  • 15 gram Nul529 BBQ rub of een algemene rub voor varkensvlees
  • Glacé van Pure Chocolade, kardemom en koffie (zie receptuur)
  • 150 gram gehakte en geroosterde Pecan noten

Bereidingswijze:

  • Meng het grof zeezout en de rub goed door elkaar.
  • Snij het buikspek op het zwoerd ruitsgewijs in (niet te diep maximaal 5 mm)
  • Verdeel het zout/rub mengsel gelijkmatig aan alle kanten over het buikspek en laat het minimaal 2 uur marineren, met folie afgedekt in de koelkast (indien je het kunt vacumeren is dit nog beter).
  • Dep het buikspek droog en gaar de buikspek op de BBQ indirect op 130°C naar een kerntemperatuur van 78°C
  • Besmeer de buikspek vervolgens (aan de kant welke is ingesneden) met een kwast goed in met de glacé.
  • Bak het nog even 10 minuten na op 170°C (niet langer, anders heb je kans dat de chocolade bitter wordt)
  • Leg het spek op een snijplank en bestrooi de afgelakte kant met de gehakte en geroosterde Pecan noten en laat het spek nog even afgedekt staan met aluminiumfolie voor 5 á 10 minuten.
  • Vervolgens kun je het spek desgewenst snijden in blokjes of plakken.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.