Glacé van Pure Chocolade en Kardemom

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 16:38

Ingrediënten:

  • 400 ml koffie
  • 30 gram kardemom (grof gemalen)
  • 300 gram heidehoning
  • 125 gram pure chocolade (85%)
  • 200 gram geleisuiker (extra)

Bereidingswijze:

  • Koffie en kardemom in een pannetje doen en breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes door trekken op een laag vuurtje.
  • Voeg de honing en chocolade toe en roer het geheel goed glad met een garde.
  • Geleisuiker toevoegen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken op laag vuur.
  • Het geheel zeven en de nog warme Glace in jampotjes doen, afsluiten met een deksel en laten afkoelen.

Opmerkingen:

  • De Glace gebruik je om het buikspek af te lakken, ongeveer 10 minuten voor het einde van de bereiding! Niet langer van te voren, aangezien je dan kans hebt dat de chocolade gaat verbranden en dan bitterheid gaat geven aan het spek.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.