Chutney van Mango en Madame Jeanet

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 16:34

Ingrediënten:

  • 200 ml kruidenazijn
  • 400 ml Sinaasappelsap
  • 200 ml water
  • 25 gram fijngesneden Madame Jeanette (zonder zaad en lijsten)
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram gesnipperd uien
  • 400 gram verse mango (blokjes van 1 cm x 1 cm)
  • 500 gram geleisuiker (extra)

Bereidingswijze:

  • Azijn, sinaasappelsap, water, madame janette, venkelzaad en de tomatenpuree in een pan doen en zachtjes aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes op een klein vuurtje laten prutellen.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en laat het nog eens 10 minuten zachtjes door pruttelen.
  • Voeg de Mangoblokjes toe en laat het nog eens 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Geleisuiker toevoegen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken op laag vuur.
  • Doe de nog warme chutney in jampotjes, afsluiten met de deksel en laten afkoelen.

Opmerkingen:

  • Madame Jeanette heeft een subtiele smaak van mango en ananas, door het gebruik van de mango, venkelzaad en sinaasappelsap komt deze dan ook goed tot zijn recht in deze chutney.
  • Ondanks dat Madame Jeanette een scherpe peper is, wordt door het gebruik van de suiker en azijn de scherpte afgevlakt, waardoor het subtiele fruitige aroma meer naar voren komt.
  • De chutney dient koud worden genuttigd, anders krijg het zuur en de scherpte weer de overhand.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.